Planlæg dit besøg

Her kan du se program for aktiviteter i De Økologiske Haller, så du kan planlægge den bedst mulige messedag. Ud over de programlagte aktivteter krydres hver dag med musik, parader, flash-mobs og andre stemningsfulde indslag!

I De Økologiske Haller kan du OPLEVE fremtidens økologi med alle sanser!

  • SE økologien udfolde sig i tre økologiske haller, der er kreativt indrettet som bydele
  • SMAG økologien i hele dens smukke pallette af råvarer, retter og drikkevarer af højeste kvalitet
  • HØR om økologiens mange muligheder - nu og i fremtiden
  • OPLEV økologien i et væld af inspirerende aktiviteter og interaktive installationer
  • LÆR nyt og lad dig overraske
  • MÆRK økologiens fællesskab!

Program for aktiviteter i De Økologiske Haller

Se program for Det Økologiske Forsamlingshus, Den Økologiske Byhave, Klimaskoven, Det Økologiske Mølleri og Den Økologiske Chokoladefabrik. Klik på linket under hver enkelt messedag herunder:

Søndag d. 18. marts

Mandag d. 19. marts

Tirsdag d. 20. marts

Det Økologiske Forsamlingshus

I Det Økologiske Forsamlingshus samles vi i økologiens fællesskab om aktiviteter, der skaber stemning og glæde! Her kan du få viden, inspiration og ny energi til arbejdet. Du kan bl.a. høre oplæg, ØKO-talks og debatter med aktuelle videnspersoner fra økologiens verden, deltage i workshops, hylde nye modtagere af Det Økologiske Spisemærke - og fejre økologien i et væld af andre aktiviteter!

Den Økologiske Byhave

Den Økologiske Byhave indrettes som en grøn økologisk oase i byen med plads til aktiviteter, udfordringer og hygge. I grønne rum af spiselige bede og levende vægge kan du møde fagpersoner og forkæmpere i økologien til videndeling og samtale i dialogkarrusellen, deltage i konkurrencer og andre aktiviteter - eller bare tage en slapper i et grønt frirum.

Klimaskoven

I klimaskoven sætter vi fokus på fødevareproduktionens klimaaftryk og de klimamæssige effekter af vore daglige fødevare- og emballagevalg. Klimaskoven bringer klimaet ind i køkkenerne, og synliggør forbindelser mellem produktion, forbrug og genanvendelse af råvarer og ressourcer. Blandt træer og anden beplantning kan du bl.a. deltage i dialogkarrusel med videns- og foregangspersoner om klimafaglige emner.

Det Økologiske Mølleri

Mel og bagning er en videnskab, som vi gerne vil sætte fokus på til Foodexpo 2018. I Det Økologiske Mølleri nærstuderer vi økologisk korn og mel, forskellige meltypers bageevne og -kvalitet og bageriets mange udfoldelsesmuligheder. I en stemning af hyggeligt landligt mølleri kan du kværne mel, få ny viden og inspiration til bageriet, dufte og smage fra den smagfulde brødpalet af nybagte sprøde skorper, saftige kerner og blød krumme.

Den Økologiske Chokoladefabrik

I Den Økologiske Chokoladefabrik kan du se en vaskeægte chokolademaskine i funktion, deltage i workshops, smage eksklusiv nyfremstillet luksuschokolade og få ny viden om chokolade og dessertvin, mens du forkæler smagsløgene med økologisk nydelse af højeste kvalitet.

Torvepladsen

Oplev torvestemning, events, parader, liv, musik og dans på Torvepladsen i De Økologiske Haller.

Økologisk Guld

På FoodExpo kårer vi vinderne af Økologisk Guld 2018 og hylder de virksomheder, der er gået i front i den økologiske udvikling og i fremstillingen af økologiske produkter af højeste kvalitet.